2016. június 23., csütörtök

Kókuszos csiga

Hiába a hőség és a  gyümölcs dömping /csupán a zöldségesnél / én  most  kókuszos süteményre vágytam!
                                                                         
Hozzávalók: tésztához: 20 dkg liszt, 12,5 dkg margarin, 1 dkg élesztő, csipet só, 1 tojássárgája, 1 cs vaníliás cukor,  1/2 dl tej, töltelékhez: 2 db tojásfehérje, 10 dkg kristálycukor, 1 evőkanál víz, 10 dkg kókuszreszelék, 1 cs. vaníliás cukor.
Elkészítése:Langyos tejbe morzsoltam az élesztőt kevés cukorral és liszttel elkevertem félretettem. A kimért lisztet összemorzsoltam a margarinnal hozzátettem a sót vaníliás cukrot  tojássárgáját és a felfutott élesztőt, összegyúrtam a tésztát és letakarva hagytam 1/2 órát pihenni.  Gőz fölött  edénybe felvertem a tojásfehérjét a cukorral és a vízzel mikor már kezdett keményedni a hab levettem a gőzről és hozzákevertem a kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot. A tésztát enyhén lisztes gyúródeszkán kinyújtottam a kókuszos habbal egyenletesen megkentem  két keskenyebb oldalán kicsit a tésztát ráhajtottam a krémre és így tekertem fel a szélesebb oldalánál, majd késsel feldaraboltam és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam egymástól kicsit távolabb. Előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem.
 Mikor már kihűlt  akkor szórtam meg porcukorral.  Nagyon finom!
forrás:innen /fél adagból készült nálam amiből 11 db lett/
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Ez nagyon finom lehet! Szívesen megkóstolnám, mert nagyon ínycsiklandó :-)

Éva írta...

Katalin nagyon finom volt, szívesen küldtem volna de....:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...