2016. szeptember 22., csütörtök

Banános szilvalekvár-téli napokra

A megszokott régi ízek mellé minden évben találok valami különlegeset ami felkelti érdeklődésemet és természetesen  elkészítem! Most ezt találtam bár a recept számomra nem volt egyértelmű, ezért csak  az ötletet vettem és csináltam a magam feje után!
                                                                             


Hozzávalók: 60 dkg szilva, 2 db banán,  40 dkg cukor, 2 evőkanál citromlé, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 cs Haas zselésítő.
Elkészítése: Szilvát megmostam kimagoztam és edénybe tettem  a banánt héjától megszabadítottam majd feldarabolva szilvához pakoltam és turmixoltam. Citromlevet és a zselésítőt  hozzátettem a gyümölcsökhöz jól összekevertem és feltettem a tűzhelyre  alacsony hőfokon forrástól számított 5' főztem. Ekkor levettem a tűzhelyről hozzáöntöttem a cukrot és a fahéjat  összekevertem  majd visszatettem tovább  főztem közben kevertem. Mikor már elolvadt a cukor  kezdett főni  ekkor is csupán 5' főztem és levettem  a tűzhelyről és forrón az odakészített üvegekbe pakoltam. Lezártam fóliával és üvegtetővel fejre állítottam 5'. Ezután vissza fordítottam és letakartam konyharuhával hogy másnapig így hűljön ki. Ezután öltöztettem és sorakoztattam őket a többi finomság közé! Nagyon jó lett az állaga és igen finom! / 3 üveggel lett belőle /
Téli napokra !

7 megjegyzés:

Monika írta...

fantasztikus vagy!!!!!Nyalom a szám szélét.:)

Katalin írta...

Hű, ez igazi különlegesség lehet!

Névtelen írta...

És akkor ez most mi is?:-)))
Mindegy is, biztosan finom, tetszik, hogy gondot fordítottál az üvegek feldíszítésére!

Éva írta...

Mamka örülök hogy tetszik!Köszi!
Katalin nagyon finom , köszi!
Emőke ez lekvár!Köszi!

Nea írta...

Nehéz lehetett neki ellenállni, de milyen jó is lesz majd karácsony tájékán felbontani egy finom süti készítéséhez. Ügyesen megoldottad.

Gabriella írta...

De jó, nagyon tetszik!!

Éva írta...

Nea kíváncsiság sokszor nagy úr nálam, lehet hogy még hamarabb felbontom!Köszi!
Gabriella örülök hogy tetszik!