2016. október 18., kedd

Kelkáposzta fasírt

Nagyobb darab volt a kelkáposzta mint amit levesbe szántam tenni ezért  a maradékot  felhasználtam új köntösbe!
                                                                                   
Hozzávalók:
darabka kelkáposzta
kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db tojás
szelet szikkadt kenyér
fűszerek: só, őrölt bors, őrölt kömény, majoránna
prézli
olaj a sütéshez
*
Elkészítése:  Kelkáposztát apróra daraboltam vastagabb torzsáját kivágtam  fazékba tettem kevés őrölt kömény,  majoránna és só hozzáadásával megfőztem. Szűrőkanálba  öntöttem lecsepegtettem. Vöröshagymát apróra vágtam majd kevés olajon megdinszteltem , szikkadt kenyeret beáztattam majd kinyomtam. Kihűlt kelkáposztához tettem a dinsztelt hagymát, kinyomkodott kenyeret , lereszelt fokhagymát, tojást és fűszereztem sóval borssal majd összedolgoztam a masszát. Apró pogácsákat formáltam belőle amit prézliben megforgattam és forró olajban kisütöttem. Nagyon finom volt hozzá a rizs köretnek és hozzá  céklasaláta !

Jó étvágyat kívánok !



3 megjegyzés:

Timi írta...

Nagyon fincsin hangzik! :o) Köszönöm az ötletet!!!

aranyos fodorka írta...

Kipróbálva ! Tényleg finom - de hogy miket ki nem találsz ? Nekem ez eszembe nem jutott volna - pedig pl. a kelkáposztalevelet rántva szoktam készíteni....Az is, úgy is finom.

Éva írta...

Timi örülök hogy tetszik, egészségetekre!
aranyos fodorka egészségedre örülök hogy kipróbáltad! Rántva is szoktam én is és az is ízlik! Egyszer valahol ezt a receptet láttam pontosan nem írtam le, de azért emlékeztem nagyjából rá!