2016. december 12., hétfő

Citromos-kakaós linzer

                                                                                      
Hozzávalók:  15 dkg vaj/margarin, 25 dkg finomliszt, fél teáskanál sütőpor, 10 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 1 evőkanál kakaópor, 1 citrom reszelt héja.
Elkészítése: Kakaópor és reszelt citrom héj kivételével a hozzávalókat összegyúrtam. Mikor már jól összeállt a tészta kétfelé vettem az egyikbe belegyúrtam a reszelt citrom héját a másikba a kakaóport. Fóliába tettem a két tésztát és hűtőben 30' pihentettem. Ezután enyhén lisztes deszkán a tésztákat egyenként kinyújtottam kb. 16x24 cm  nagyságúra  majd feldaraboltam 8x8 cm négyzetekre. Ezeket sütőpapírral borított tepsibe tettem  és különböző formával kiszaggattam a közepét majd  világosba sötétet és fordítva pakoltam. Előmelegített sütőben 180 fokon 10' sütöttem.(Könnyebbség kedvéért én előtte sütőpapírból kivágtam  a 16x24 cm bejelöltem   a kockákat  és a papír másik oldalát használva ezen nyújtottam ki a tésztát és vágtam fel!) Finom a tésztája! (Citrom helyett narancs is jó.)
Megkínálhatlak?

6 megjegyzés:

Évi - Ízek és utazások írta...

Nagyon jók lettek! Én nem lennék ilyen ügyes. :) Biztos, finom is!

Monika írta...

Jöttem hozzád körülnézni, :mit főzzek Karácsonyra,ami egyszerű,de finom és eláll,mert nem szeretnék naponta a tűzhely mellett állni.:)

Katalin írta...

Ötletes :-) Nagyon mutatósak lettek :-)

Okki írta...

Rég készülök már én is kétszínű linzert készíteni, de valahogy mindig elmarad. Nagyon mutatósak lettek, és biztosan finomak is! :)

Éva írta...

Évi kizárt dolog hogy nem tudnád megcsinálni ! Köszi!
Mamka főzésre gondoltál? Azt tudom ajánlani amit én is csinálok: töltött káposzta, tepsis csirke bármilyen alkatrészéből lehet csinálni "nem lehet abbahagyni". Sütés pedig előre bármi elkészíthető.Hidd el én sem fogok mindennap tűzhely mellett állni! Kellemes készülődést!
Katalin köszi!
Okki akkor itt az ideje hogy készíts! Nagyon finom mint általában a linzer, bár legközelebb kisebb alapra fogom csinálni vagy kerekre.Ha kisebb kiszúrót használok elég neki a kisebb alap:)

marisz57 írta...

Nagyon tetszetősek, és biztos finomak voltak! :)