Hozzávalók:22,5 dkg finomliszt, 1 mk. szódabikarbóna, 7,5 dkg méz, 1 mk. mézes fűszerkeverék, 1 tk. tejföl, 1 mk. kakaópor, 5 dkg porcukor, 1 db tojás, pár csepp citromlé, 4 dkg zsír. Mikulásról maradt vegyes csokoládé /étcsoki , tejcsoki/ 1 evőkanál olaj.Bármilyen lekvár.
Elkészítése: Tésztához való száraz hozzávalókat összevegyítettem majd hozzátettem a zsírt, tojást, mézet, tejfölt és a citromlevet összegyúrtam . Tepsit sütőpapírral béleltem a tésztából tojásnyi nagyságú darabokat téptem amit kezemben ellapítottam majd kiskanál lekvárt tettem közepébe és gombócnak formáltam amit tepsibe raktam picit a tetejét lelapítottam.Mikor elkészültem az egésszel előmelegített sütőben 180 fokon 10' sütöttem. Hagytam teljesen kihűlni ezután gőz fölött megolvasztott csokoládéba mártottam.
Megkínálhatlak?
5 megjegyzés:
Igen, köszönöm, megkínálhatsz :-)
Milyen gyorsan tudod hasznosítani a finom lekvárodat, ezt nagyon ügyesen kitaláltad :-)
Hát nanáhogy!Kérek szépen....lehetne az egész tányérral?:-)))))))))
Ez a receptet muszáj kipróbálnom, köszönöm, Évi!Persze gőz fölött olvasztás nélkül,az mumus még mindig.:-/ Majd kakaóporból készítek mázt:-)
Gyönyörűek lettek, igazi ünnepi finomság.
Katalin nagyon finom volt ezzel a lekvárral szívesen adnék kóstolót:)
Emőke szívesen adnám akár az egész tányérral tudod? Azért süssél egy adagot inkább és olyan mázzal ami neked a legjobb, egészségetekre!
teller-cake köszi!
Nagyon tetszenek! Én is terveztem, de karácsonyra elmaradt...Jó lesz majd máskor is. :)
Megjegyzés küldése