2017. január 31., kedd

Vizes zsemle

Amikor nincs kedvem kimozdulni , vagy éppen nem érzem jól magam/mint az elmúlt napokban is/  akkor igen jó szolgálatot tesz egy ilyen egyszerűen elkészíthető és finom péksütemény!
                                                                                 
Hozzávalók és elkészítése/ 4 db /: 25 dkg liszt, 1 dkg élesztő, fél teáskanál cukor, 1 mokkáskanál só, kb. 1,5 dl langyos víz, 1 db tojás ( fele mennyiség tésztába  a másik felével kentem).  Kevés langyos vízbe tettem a cukrot és az élesztőt kanál lisztet kevertem el benne hagytam felfutni. Kimért lisztbe tettem a többi hozzávalóval együtt  és apránként adagolva hozzá a vizet bedagasztottam a tésztát. Letakarva fél órát pihentettem majd 4 felé vettem  egyenként  formáztam  gömbölyítettem  10' pihentettem. Sütőpapírral béleltem ki  egy kisebb tepsit ebbe raktam  a tésztát amit felvert tojással kentem le. Előmelegítettem a sütőt  és mielőtt betettem a tepsit a tésztát  még egyszer átkentem ezután 200 fokon 20' sütöttem.  😋
Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon szépek lettek a zsemléid! Ilyet mindig öröm lehet enni, de azért remélem már jól érzed magad....

Éva írta...

Katalin köszi! Sajnos az elmúlt héten igen gyengék voltunk férjurammal együtt valami vírus igencsak eltalált minket:-)) Talán most kezdtünk kilábalni.