Hozzávalók:
20 dkg zöldborsó
kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors,
petrezselyem
olaj
csapott evőkanál liszt
1 dl tejföl
1 leveskocka /húsleves,zöldségleves/
*
Elkészítése: Vöröshagymát , fokhagymát megpucoltam apróra vágtam. 2-3 evőkanál forró olajon megdinszteltem a hagymákat hozzátettem a zöldborsót/ fagyasztott/ kevés ideig együtt is dinszteltem, borsot és sót szórtam rá majd felöntöttem kb. egy liter vízzel. Mikor már főtt a víz akkor tettem hozzá az elmorzsolt leveskockát. A borsó kezdett puhulni mikor egy szedőkanálnyi borsót kiszedtem a többit összeturmixoltam de a kiszedett borsót is visszatettem az edénybe így főztem tovább. Közben a lisztet elkevertem a tejfölbe és a leveshez öntöttem ekkor tettem bele az apróra vágott petrezselymet is . Felforrt és már tálalhattam is, pirított kenyérkockát készítettem hozzá. Nagyon finom!
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
:-) Épp a héten főztem... én szeretem az efféle krémleveseket. (fokhagymát én nem teszek bele, de egyébként a recept ugyanaz.)
aranyos fodorka nálunk ezek a krémlevesek mostanra nyerték el a tetszésünket, régebben soha nem készítettem.
Megjegyzés küldése