2018. április 8., vasárnap

Mazsolás túrós pite

Még a húsvéti ünnepek előtt kiválasztottam megsütésre de végül inkább maradtam a megszokott kipróbált recepteknél. Most elkövettem a próbasütést:)

Hozzávalók tésztához:  30 dkg liszt, 10 dkg margarin, 3 evőkanál porcukor, 1 db tojás, 2 evőkanál tejföl, fél csomag sütőpor, töltelék: 45 dkg túró, 4 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliacukor, fél citrom reszelt héja, 2 evőkanál tejföl, 2 egész tojás, 2 evőkanál búzadara, 8 dkg mazsola, + 2-3 evőkanál sárgabaracklekvár, 1 tojás tészta kenéséhez.
🌷
Elkészítése: Tésztához  a lisztet cukorral és a sütőporral összevegyítettem majd a margarinnal elmorzsoltam. Hozzátettem a tojást  és a tejfölt  tésztát összegyúrtam  amit cipónak megformáltam edénybe tettem és 30' pihentettem a hűtőben. Mazsolát beáztattam vízbe. Túrót villával összetörtem hozzátettem a kétféle cukrot , citrom reszelt héját, tojássárgáját, tejfölt és a búzadarát jól kikevertem majd a tojásfehérjének a kemény habját kevertem bele és végül a leszűrt mazsolát. Tésztát kétfelé vettem enyhén lisztes gyúrótáblán kinyújtottam  kb. 17x28 cm téglalapra  tepsit sütőpapírral béleltem ebbe tettem a tésztát lekvárral megkentem és a túrós tölteléket rákanalaztam  elég vastagon jutott rá. A másik tészta lappal beborítottam felvert tojással lekentem és előmelegített sütőben 180 C fokon 40' sütöttem. Mikor kihűlt tetejét vaníliás porcukorral szórtam be és szeleteltem.(Aki édesebben szereti tehet több cukrot én csökkentettem a mennyiséget)
Nem hiszem hogy sokáig  díszítette  volna az ünnepi asztalunkat:-)) Nagyon finom, legközelebbi alkalommal már mint kipróbált süteményt biztos megkóstoltatom a kis "csipet csapatommal" is !
Jó étvágyat !

4 megjegyzés:

teller-cake írta...

Biztosan jól mutatott volna az ünnepi asztalon - is. :-)

Ani írta...

Hű, de jól néz ki! A túrósat mi is szeretjük!

Katalin írta...

De szép magas süti, finom lehetett a sok túróval, mazsolával.... :-)

Éva írta...

teller-cake az lehet hogy jól mutatott volna, de mivel ezt most sütöttem először nem tudtam hogy sikerül?
Ani köszi!
Katalin finom volt köszi!