2018. október 14., vasárnap

Lehet hogy meglepő?...

... mégis leírom ! Azt már többször leírtam hogy semmit nem szoktam  pazarolni ételeket kiönteni amit még felhasználhatok. Ezt amit a napokban csináltam mégis leírom mert ez most egy új  "ételátalakulás" takarékos konyhámban. Egyik nap krumplifőzeléket főztem amiből kis edénnyel maradt gondoltam hogy másnap jó lesz ebédre  hűtőbe tettem.Másnap mikor kérdem férjuramat hogy akkor megesszük a főzeléket? nem nagyon örült az ötletemnek  azt mondta hogy inkább krumplilángost csináljak. Két szem krumplim volt itthon abból is az egyik pucolás közben vettem észre hogy nem lehet felhasználni , jött az ötlet szűrőkanálba öntöttem a főzeléket forró vizet engedtem a krumplira  és krumplinyomón áttörtem a megfőzött 1 db krumplival együtt. Végül nagyon finom puha krumplilángost ebédeltünk mindkettőnk megelégedésére😋
😍


5 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Éva, velem kéne Téged összekötni :-)
Hogy én néha miket találok ki - azt más tán el sem hiszi. Igen, lehet és kell újrahasznosítani dolgokat - kidobás helyett. És ez a krumplifelhasználási mód nekem nagyon tetszett ! :-)

Katalin írta...

Nagyon ötletes vagy! Magunkat sem mondhatom pazarlónak, ételt nem szoktunk kidobni, de ilyen jó ötletem még nem volt :-)

Éva írta...

aranyos fodorka köszi, amit csak lehet igyekszem megmenteni különösen ha az még felhasználható akkor miért is ne!
Katalin most ez olyan hirtelen adódott és még előző napi főzelék volt miért is ne használtam volna fel vagyis tettem egy próbát és még sikerült is finom volt! Ezt lehet hogy csak egyszer csináltam:)

Ani írta...

Nagyon ötletes vagy!

Éva írta...

Ani köszi!