2018. október 4., csütörtök

Vanília lepény

Hozzávalók: tészta:35 dkg liszt, 20 dkg zsír,2  db tojássárgája, pici só, tejföl sz.sz. töltelék:3 db tojássárgája, 15 dkg porcukor, 5 tojás fehérje, 15 dkg darált dió, pici rum vagy aroma. Tetejére vaníliás porcukor.
🍂 
Elkészítése: Liszthez tettem a zsírt összemorzsoltam majd a tojássárgáját, sót, tejfölt hozzátettem /nekem 2 evőkanál tejfölre volt szükségem/ ahhoz hogy összeálljon a tészta. Betettem hűtőbe még a tölteléket elkészítettem: tojássárgáját  a porcukorral kikevertem  hozzátettem a felvert 5 tojásfehérjének a habját összeforgattam óvatosan majd a darált diót és a rumaromát belekevertem . A tésztát két részre vettem egyik felét kinyújtottam sütőpapírral bélelt tepsibe tettem rákanalaztam a tölteléket majd a másik tésztát is kinyújtva rátettem  és villával megszurkáltam. Előmelegített sütőben 200 C fokon 20' sütöttem még forró volt mikor vaníliás porcukrot szórtam  rá😋
Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

Mamka írta...

Nyami! :)

Anikó írta...

Nagyon guszta, vittem is a receptet :-)

Éva írta...

Mamka egészségedre!
Anikó köszi, egészségedre!

teller-cake írta...

Érdekes recept, fel piszkálta a fantáziámat.

Éva írta...

teller-cake akkor ez már jót jelent:-))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...