2019. május 24., péntek

Hétvégén megmaradt ételünk újra gondolva 😊

Általában a hétvégi főzésnél mikor ketten vagyunk itthon  ha megmarad a vasárnapi ebédből nem probléma marad hétfőre. Akkor viszont mikor  jönnek a gyerekek nagyobb mennyiségből főzök amiből még ha marad  is  kevés  nem probléma  elfogy hétfőn. Most viszont mikor itthon voltak  nem fogyott úgy az étel (egészségügyi problémák  miatt)  ezért  bőven maradt a  csirkepörköltből  és a leveshúsból is. Ha azt választottam volna hogy naponta együk szerintem szerdáig kitartott volna 😀. Azt a megoldást választottam inkább hogy kicsontoztam a kétféle húst és ledaráltam amit mélyhűtőbe tettem. A hét közepén kiengedtem fagyott állapotából vettem egy kis fej kelkáposztát, már csak tejfölre és rizsre volt szükségem  és rakott káposztának elkészítettem amit két napig tudtunk enni 😋!

Takarékosan, olcsón, finomat...:)


4 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Hát ez az !!! Ezt kellene a mai fiataloknak megtanulni. De sajnos, az az érzésem, hogy ilyesmivel nem nagyon foglalkoznak. nem kell - kidobják és kész.
Kérdés, hogy miért van ez így ? A választ nem tudom...

Éva írta...

aranyos fodorka aki ilyenekkel nem foglalkozik az nincs is rászorulva a spórolásra. Sajnos hogy az élet megtanított hogy osszam be a keveset és ez a mai napig így van:)

Katalin írta...

Nagyon ügyesen megoldottad a maradék felhasználását! És így elkészítve talán még finomabb is lett a rakott káposztád :-)

Éva írta...

Katalin köszi, általában rakott káposztát sertéshússal szoktam csinálni de finom volt a csirkehússal is!