2020. augusztus 9., vasárnap

Pogácsa

 Hogy milyen?  Finom😁 meghatározni pontosan nem tudom mert megmaradt főtt krumpli felhasználása volt a célom a többi jött magától 😊

Hozzávalók: kb. 10 dkg főtt krumpli, 25 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, kb. 12 dkg margarin, 2-3 evőkanál tejföl, só, kb. 1 dl langos tej, 1 db tojássárgája, + 1 tojás a tészta kenéséhez.

🌼

Elkészítése: Kevés langyos tejbe  morzsoltam az élesztőt csipet cukrot és lisztet kevertem el benne és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a főtt áttört krumplit és a margarint összemorzsoltam majd beletettem a már felfutott élesztőt , sót, tojássárgáját , tejfölt és  tejet  összegyúrtam sima tésztának majd letakarva hagytam 3/4 órát kelni. Enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam a tésztát majd ujjnyi vastagra kinyújtottam  késsel tetejét bevagdostam és kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam ahol addig kelt még előmelegítettem a sütőt. Felvert tojással lekentem és az előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sütöttem😋

Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

Fáni írta...

Csodállak, hogy még ebben a melegben is van erőd sütni. Nagyon gusztusos, ha hűvösebb lesz kipróbálom :)

Éva írta...

Fáni annyira sok időt azért nem töltöttem a sütő mellett a friss pogi kárpótolt ! Sok sikert,váljon egészségedre!

Ani írta...

Finomat sütöttél. Szépek is lettek.

Éva írta...

Ani köszi.