2022. március 12., szombat

Kókuszos keksz

Régen is ismertem ezt a süteményt  sokszor sütöttem már bár akkor darálós volt a neve , most egy másik szakácskönyvből próbáltam ki😊


Hozzávalók: /a recept mennyiségét harmadoltam most ennyiből készítettem ezt írom le/ 20 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 8 dkg margarin, 1 felvert tojásnak a fele, 4 dkg kókuszreszelék, 1-2 evőkanál hideg víz.

🌷

Elkészítése:  Lisztet a margarinnal összemorzsoltam  hozzátettem a többi alapanyagot  és összegyúrtam/elég kemény a  massza / . Húsdarálóra szerelhető  formán átnyomtam a tésztát apró darabokra és zsírral kikent liszttel megszórt tepsibe pakoltam. Előmelegített sütőben 180 C fokon 15' sült. Finom ropogós falatka lett belőle, akár végeit csokiba is lehetett volna mártani de szerintem így is kapós lesz!

Jó étvágyat kívánok!

5 megjegyzés:

Katalin írta...

De jó kis retró süti, százéve nem ettem ilyet 😋. Nagyon guszta!

Éva írta...

Katalin köszi. Azért ennek inkább keksz jellege van keményebb mint a régi fajta abba sütőport is tettünk de ebbe nincs, de finom!

aranyos fodorka írta...

Előnye, hogy eláll, nem kell egy nap alatt "felfalni"...Valami hasonlót már sütöttem én is.

teller-cake írta...

Mama mindig így hívta, kidarálós.😀 De rég ettem...

Éva írta...

aranyos fodorka ahogy mondod egy hét után is élvezhető volt jó ropogós.
teller-cake a régi darálós kicsit mégis más volt én is eddig azt ismertem. Az porhanyósabb volt ez inkább keksz .