Régen is ismertem ezt a süteményt sokszor sütöttem már bár akkor darálós volt a neve , most egy másik szakácskönyvből próbáltam ki😊
Hozzávalók: /a recept mennyiségét harmadoltam most ennyiből készítettem ezt írom le/ 20 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 8 dkg margarin, 1 felvert tojásnak a fele, 4 dkg kókuszreszelék, 1-2 evőkanál hideg víz.
🌷
Elkészítése: Lisztet a margarinnal összemorzsoltam hozzátettem a többi alapanyagot és összegyúrtam/elég kemény a massza / . Húsdarálóra szerelhető formán átnyomtam a tésztát apró darabokra és zsírral kikent liszttel megszórt tepsibe pakoltam. Előmelegített sütőben 180 C fokon 15' sült. Finom ropogós falatka lett belőle, akár végeit csokiba is lehetett volna mártani de szerintem így is kapós lesz!
Jó étvágyat kívánok!
5 megjegyzés:
De jó kis retró süti, százéve nem ettem ilyet 😋. Nagyon guszta!
Katalin köszi. Azért ennek inkább keksz jellege van keményebb mint a régi fajta abba sütőport is tettünk de ebbe nincs, de finom!
Előnye, hogy eláll, nem kell egy nap alatt "felfalni"...Valami hasonlót már sütöttem én is.
Mama mindig így hívta, kidarálós.😀 De rég ettem...
aranyos fodorka ahogy mondod egy hét után is élvezhető volt jó ropogós.
teller-cake a régi darálós kicsit mégis más volt én is eddig azt ismertem. Az porhanyósabb volt ez inkább keksz .
Megjegyzés küldése