Próbasütést követtem el bár több ehhez hasonló receptet kipróbáltam már. Most mégis hajtott a kíváncsiság hogy ez milyen, megérte a próbát mert finom lett. Egyik délután összeállítottam másik nap pedig kisütöttem😉( A díszítést most mellőztem )
Hozzávalók:/ fél adaghoz/ 12,5 dkg porcukor, 5 dkg méz, 3 dkg margarin, 25 dkg finomliszt, 1 mk. szódabikarbóna, fél citrom reszelt héja, 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék, csipet só, 1,5 tojás,
🌲
Elkészítése: Edénybe tettem a porcukrot és a mézet kis lángon melegítettem addig még megolvadt. Levettem a tűzhelyről hozzátettem a margarint és addig kevertem még az is felolvadt majd hagytam hűlni. Lisztet átszitáltam hozzátettem a sót, szódabikarbónát , reszelt citrom héját és a mézes fűszerkeveréket. A tojást kicsit felvertem és a mézes keverékhez tettem majd a lisztes keverékkel összegyúrtam a tésztát. Fóliába csomagolva éjszakára hűtőbe tettem. Másnap a tésztát enyhén lisztes gyúrótáblán 2-3 mm vastagra nyújtottam és lisztbe mártott formákkal kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam és előmelegített sütőben 180 C fokon 10' sütöttem. Tepsiben hagytam hűlni. Nagyon jó a tésztája gyúrni is és kóstolni is😋/ Ebből a mennyiségből nekem 45 db lett /
Sok sikert és jó étvágyat kívánok hozzá!
3 megjegyzés:
Nagyon szépek lettek! Akkor nálatok már finom karácsonyi illatok, ízek lengik be a konyhát 😊.
Így nem tudom fejből pontosan, de hasonlít az én jól bevált mézes receptemhez 😁.
karácsonyhoz közeledve, elmentem a receptet. Talán készítek én is, egyszerűnek, jónak tűnik.
Katalin köszi és nagyon finom. Sok receptet próbáltam már de ez most elnyerte a tetszésemet.
aranyos fodorka csak ajánlani tudom mert finom, sok sikert váljon egészségedre!
Megjegyzés küldése