Katalin blogjátékára "Mindennapi kenyerünk" szeretném még ezt a receptet elküldeni amit régebben készítettem !
Hozzávalók:
- 20 dkg rétesliszt
- 15 dkg. finomliszt
- 2 fej vöröshagyma/ én csak 1 db darabot használtam
- 1 ek olaj
- 1/2 cs. instant élesztő
- 1 tk só
- 1,4 dl víz/ nekem többre volt szükségem, ez dagasztásnál kiderül/
- 1/2 mk cukor
Elkészítése: Először apróra feldaraboltam a hagymát amit megpirítottam. Edénybe öntöttem a kétféle lisztet hozzá a többi alapanyagot a pirított hagymával együtt jól bedagasztottam. Letakarva kb.1 órát pihentettem. Ezután gyúrótáblára borítottam. ahol tenyeremmel jól lelapogattam szögletes formára majd mindkét hosszabbik oldalát a tészta közepére göngyöltem majd a tészta felső rövidebb oldalánál kezdve lefelé göngyöltem a tésztát . Ezután kezemmel gömbölyűre formáltam és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem ahol késsel pár vágást csináltam a tészta tetejére. Egy nagyobb tűzálló tállal ( nekem lábas volt) letakartam de előtte a lábast vízzel bespricceltem. 30'pihentettem közben előmelegítettem a sütőt. 220 fokon 40 ' sütöttem majd a lábast levettem és még 15' kellett ahhoz hogy ilyen szép színe legyen. Mikor a sütőből kivettem akkor is vízzel lespricceltem. Csodás illata volt mikor sült és nagyon finom!
4 megjegyzés:
Köszi az újabb kenyeredet a játékra! Finom lehetett, gyönyörű! 😊
Nagyon jól néz ki.Én még hagymás kenyeret nem sütöttem, nálam a magos a "menő"...Talán ezt is kipróbálom egyszer.
Hú de gusztusos, jó lenne bele harapni :)
Katalin köszi finom kenyér. Többet nem küldök remélem mások is játékos kedvükben vannak:-))
aranyos fodorka köszi, nagyon finom ez is ízlés dolga nálunk pedig a magvas kenyér a ritkább.
Fáni köszi!
Megjegyzés küldése