2024. július 9., kedd

Távol maradásom oka ...

a hőség  ! Nagyon  meggondolom hogy mit főzzek amivel nem sok időt töltök a konyhában  a tűzhely mellett. Egyszerű ételek ilyen a grízes tészta,  cukkinifőzelék,  borsóleves, palacsinta, paradicsomszószos tészta.!  Az elkészített leves vagy főzelék mennyisége  két napra  elég így jószolgálatot tesz ilyen hőségben a hűtőszekrény.  Boltba kora reggeli órákba járok ha lehet csak minden másnap. Próbálom a lakás hőmérsékletét  elviselhetővé tenni  általában 11 óra után már  félhomályba vagyok . Régen is volt hőség  emlékszem de akkor fiatal voltam és a szervezet másként reagál az erős hőmérsékleti változásokra  tapasztalatból mondom ! 

Azért az elmúlt hetekben a hőség ellenére kis kiruccanáson is voltam / na jó, inkább vittek / a nagyobb unokám ballagása volt aki szeptembertől már gimnazista lesz ! Jó volt együtt  volt a család , sajnos hogy a  férjem ezt már nem élhette meg.  





8 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Valóban az egyetlen dolog, amit tehetsz, hogy nem teszel semmit....Én ugyanígy vagyok - azért valld be, az egyedüllétnek is vannak előnyei.Ha akarsz, főzöl, ha nem hát kitalálsz valamit... semmi sem kötelező és ebben a pokoli hőségben legalább ennyi előnyünk van. Én csak azokon sajnálkozom gyakran, akiknek dolgozni kell. Nem is értem, miképp bírják...

Éva írta...

aranyos fodorka őszintén szólva ezt az előnyt azért szívesen kihagytam volna.

Katalin írta...

Már kezdtem aggódni, mert általában sűrűbben jelentkezel valami finomsággal, de most megnyugodtam!
Borzasztó ez a hőség, és még melegebb fog jönni, ezt jósolják. Vigyázz nagyon magadra!
Gratulálok az unokádnak, szép nagy fiú lehet már!

Éva írta...

Kedves Kati köszönöm . A forróság eléggé fárasztó mindenkinek de talán a fiatalok ezt könnyebben veszik. Igyekszem alkalmazkodni ahogy tudok Ti is vigyázzatok magatokra. Köszönöm az unokám nevében is aki valóban szép nagy fiú büszke vagyok rá úgy mint a két kisebbre is. Három fiú unoka mellett már én eltörpülök úgy nőnek !

Gizi írta...

Gratulálok az unokádnak, és további jó tanulást kívánok Neki, és felkészülést a nagybetűs életre. Többször benéztem, és arra gondoltam hogy az utolsó bejegyzésed most éppen aktuális ezért nem tettél közzé mást. Örülök hogy kicsit kikapcsolódtál, és a családoddal töltötted az időt. Drága Évám, nagyon vigyázz magadra ebben az embert próbáló időben. Régen szerintem nemcsak könnyebb viseltük a nagy meleget, de ilyen időjárás nem volt. Bizakodjunk, hátha hamarosan megérkezik a felfrissülés.

Éva írta...

Kedves Gizi nagyon szépen köszönöm az unokám nevében is. Igyekszem alkalmazkodni ehhez a nem mindennapi időjáráshoz és nagyon vigyázzatok magatokra Ti is. Bizakodni lehet csak a felfrissülésben hogy legalább az éjszakák kicsit könnyebbek lennének!

Gerdi írta...

Éva, kitartást kívánok Neked, meg mindenkinek, mert úgy gondolom, mindenkit megvisel ez a hőség. Én sem vagyok feldobódva tőle, a szabadságra tartogatott nagy tervek sorra dugába dőlnek.
Gratulálok a Nagyfiúnak, meglepődtem ám, mikor olvastam, hogy már középiskolás lesz. Sok sikert neki a továbbiakban is!

Éva írta...

Gerdi köszönöm és neked is kitartást ehhez a hőséghez bár egy kis eső talán még jobb lenne. Elhiszem hogy meggondolandó ilyen hőségben a programok kiválasztása is . Nagyon szépen köszönöm unokám nevében is remélem továbbra is hasonló szép eredményeket ér el mint eddig , majd meglátjuk.