2024. augusztus 21., szerda

Bazsalikomos spagetti

Tészta kedvelő vagyok, gyakran készítek paradicsomszószos  tésztát aminek receptjét még régebben egy újságban találtam. Ezt a szószt igyekszem a téli napokra is  beraktározni. Most egészen véletlenül találtam egy régi receptkönyvemben  erre a változatra  bár ott metélttel volt de  elkészítettem  és  nagyon finom.


Hozzávalók: Azt a mennyiséget írom le amiből az én adagom készült: 1  db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma , 2-3 evőkanál olaj, 3 db nagyobb paradicsom, 1 db leveskocka/nekem zöldséges volt/, fűszerek: só,  1 mokkáskanál őrölt bazsalikom, őrölt bors,  csipet cukor, és kevés csípős paprika, bármilyen tészta./Viszonyításként írom ide: kb. 3x ennyi  mennyiséghez volt elég  a szósz!/

🍴

Elkészítése: Forró olajon megdinszteltem a megpucolt és apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát. A paradicsomot megmostam és feldaraboltam  azt is apróra és  a hagymához tettem felöntöttem 2 dl vízzel és hozzátettem a fűszereket a leveskockával együtt . Addig főztem még a paradicsom  puhára főtt ekkor tésztaszűrőn  átnyomkodtam . Az öntetbe tettem a közben  kifőzött tésztát és összekevertem😋

Jó étvágyat kívánok !

6 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon finom lehetett, az ilyen paradicsomos szószokat mi is nagyon szeretjük, Apukám és én is minden évben teszünk el hasonlóakat. Ilyen melegben jól eshetett ez a tészta, és gondolom a hús nem is hiányzott belőle.
A bazsalikom a kedvenc fűszerem, egész nyáron van egy cserépben az erkélyünkön. Mindig hagyok magot, és azt vetem el a következő évben.

Gizi írta...

Nagyon finom tésztát készítettél, váljék egészségedre! Én is nagyon szeretem a tésztát.... most tönkölyliszttel gyúrom.

Éva írta...

Köszönöm finom volt, nekem a hús egyáltalán nem hiányzik. A bazsalikomot szeretem volt mikor cserépben én is nevelgettem de valahogy mindig tönkrement , bár nekem bolti volt. Friss bazsalikom nagyon finom de a szárított változatát is szeretem.

Éva írta...

Nagyon szépen köszönöm!

aranyos fodorka írta...

Jó ötlet. Elmentettem a receptedet.Köszönöm.

Éva írta...

Örülök hogy tetszik, sok sikert és váljon egészségedre.