A lecsó igazi nyári étel amit nagyon sokféle módon lehet kombinálni. Gondolok itt arra hogy akár tarhonyával, kolbásszal, vagy éppen krumplival párosítjuk akkor is nagyon finom és laktató ételünk lesz belőle. Volt már hogy csak sült krumplit tettem mellé, de volt hogy nokedlivel tálaltam. Most rizst főztem bele ami nekem nagyon ízlett
Hozzávalók és elkészítése : /kis adagot készítettem mennyiséget nem írok/ Kevés olajon a felkockázott kis darab szalonnát megsütöttem majd a megpucolt és felszeletelt hagymát hozzátettem és kicsit dinszteltem. Ezután a megmosott feldarabolt paprikát és paradicsomot tettem hozzá amit fűszereztem borssal , piros és csípős paprikával , sóval kevés vizet öntöttem rá és fedő alatt főztem kis ideig . Ekkor öntöttem hozzá és kevertem össze a rizzsel majd tovább főztem kb. 10 percig végül elzártam a lángot alatta és lefedve hagytam hogy a rizs megpuhuljon. 😋 (Tarhonyával is készítettem már akkor a tarhonyát előtte megpirítom úgy teszem a lecsóba)
Jó étvágyat kívánok !
4 megjegyzés:
Nagyon finom lecsót készítettél.... emlékszem az Édesanyám sokszor főzött bele rizst, nagyon szerettem. Nokedlivel is szeretem, de sült krumplival még eddig nem ettem, kifogom próbálni azzal is.
Kedvenc nyári ebédem - igaz, én legjobban kolbásszal szeretem....de legutóbb kockára vágott sonkás felvágottat tettem bele, azzal is jó volt. Azért valami hús-féle csak-csak feldobja a "ződségeket"...
Köszönöm Gizi finom volt. A család nagyon szerette sült krumplival és akkor még apróra vágott sült húst is készítettem hozzá ami nekünk a brassói aprópecsenyét jelentette!
A kolbászos vagy felvágott változat is nagyon finom lehet. Nagyon minimális húst fogyasztok a lecsót csak magában is szívesen megeszem bármikor.
Megjegyzés küldése