2025. augusztus 6., szerda

Rizses lecsó

A lecsó igazi nyári étel amit nagyon sokféle módon lehet kombinálni. Gondolok itt arra hogy  akár tarhonyával, kolbásszal, vagy éppen krumplival  párosítjuk akkor is nagyon finom és laktató ételünk lesz belőle.  Volt már hogy csak sült krumplit tettem mellé, de volt hogy nokedlivel  tálaltam. Most  rizst főztem bele ami nekem nagyon ízlett

Hozzávalók és elkészítése : /kis adagot készítettem mennyiséget nem írok/   Kevés  olajon   a felkockázott  kis darab szalonnát megsütöttem majd  a megpucolt és felszeletelt hagymát   hozzátettem és  kicsit dinszteltem. Ezután a megmosott feldarabolt paprikát és paradicsomot tettem hozzá  amit fűszereztem borssal , piros és csípős paprikával  ,  sóval  kevés vizet öntöttem rá és fedő alatt főztem kis ideig . Ekkor öntöttem hozzá és kevertem össze a rizzsel majd  tovább főztem  kb. 10 percig  végül  elzártam a  lángot alatta és lefedve hagytam hogy a rizs  megpuhuljon. 😋 (Tarhonyával is készítettem már akkor a tarhonyát előtte megpirítom úgy teszem a lecsóba)

                                                              Jó étvágyat kívánok ! 

4 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon finom lecsót készítettél.... emlékszem az Édesanyám sokszor főzött bele rizst, nagyon szerettem. Nokedlivel is szeretem, de sült krumplival még eddig nem ettem, kifogom próbálni azzal is.

aranyos fodorka írta...

Kedvenc nyári ebédem - igaz, én legjobban kolbásszal szeretem....de legutóbb kockára vágott sonkás felvágottat tettem bele, azzal is jó volt. Azért valami hús-féle csak-csak feldobja a "ződségeket"...

Éva írta...

Köszönöm Gizi finom volt. A család nagyon szerette sült krumplival és akkor még apróra vágott sült húst is készítettem hozzá ami nekünk a brassói aprópecsenyét jelentette!

Éva írta...

A kolbászos vagy felvágott változat is nagyon finom lehet. Nagyon minimális húst fogyasztok a lecsót csak magában is szívesen megeszem bármikor.