2011. augusztus 21., vasárnap

Citromos almatorta🍎

                                                                                
Hozzávalók: 3 nagyobb alma, 2 ek. citromlé, 15 dkg. margarin + a formához, 2 kk. zsemlemorzsa, 15 dkg cukor, 2 ek. sütőpor, 2 tojás, 2 ek. reszelt citromhéj, 15 dkg. rétesliszt, A megsült süteményre: porcukor
🍎
Elkészítése: az almát meghámozzuk, négy cikkbe vágjuk, a magházától megszabadítjuk, vékonyabb cikkekre aprítjuk, majd összekeverjük a citromlével, nehogy megbarnuljon. A tortaformát kikenjük margarinnal és meghintjük a zsemlemorzsával. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
 A margarint a cukorral és a sütőporral habosra keverjük, majd egyenként  beledolgozzuk a tojásokat. A citromhéjat, majd a lisztet állandóan keverve apránként beleszórjuk, és simára verjük, majd a tortaformába töltjük és a tetejét elsimítjuk. Az alma cikkeket alaposan lecsepegtetjük és körkörösen kissé a tésztába nyomkodjuk, de nem egészen az aljáig. A tortát a sütőben 40-50 percig sütjük (akkor jó ha a teteje szép piros, és a tésztába szúrt tűre  már nem tapad ragacsos massza). Még melegen porcukorral meghintjük, és a szélét késsel  meglazítva a tortakarimát levesszük róla. langyosan vagy hidegen kínáljuk.
Jó étvágyat!
                                                                            

Nincsenek megjegyzések: