Hozzávalók: 5 dkg. margarin, 4 tojás, 8 dkg. liszt, 3 1/2 dl tej, dió, cukor, csokoládé reszelve, olaj a sütéshez
Elkészítése: A margarint habosra keverem egyenként hozzáadom a tojások sárgáját ezzel is jól kikeverem, ezután beleteszem a lisztet, pici sót és annyi tejet( 3 és fél dl) hogy palacsinta sűrűségű legyen. A tojásfehérjét kemény habbá verem és a tésztához keverem. A palacsinta sütőt beolajozom kisujjnyi vastag palacsintákat sütök, de csak az egyik oldalukat sütöm meg. A kész palacsintákat egymás után lapos tűzálló tálra csúsztatom(úgy hogy a megsült része legyen alul) az egyiket megszórom cukros darált dióval, a következőt reszelt csokoládéval, amíg a tészta el nem fogy. Az utolsó lapot úgy borítom a tálra, hogy a megsült tészta legyen felül. Mérsékelt meleg sütőben 12-15 percig sütöm. Forrón tortaszerűen lehet szeletelni és tálalni.😋
Jó étvágyat!
5 megjegyzés:
Hát ebből tudnék enni egy pár szeletet....
Két napig nem voltam netten és ennyi finomsággal vársz:)
Szuper ötleteket adsz Éva!
Megint egy finom desszertet készítettál amit én szívesen megkostoltam volna.
Mrita, Aleda, Juci:legközelebb ha sütök csúsztatott palacsintát szólok nektek és megvendégellek titeket!
Imádom
Megjegyzés küldése