Hozzávalók a tésztához: 10 dkg. sima liszt, 20 dkg. rétes liszt, 2 dkg. élesztő, 1 dl olaj, só, gyömbér
Elkészítése:Az élesztőből langyos vízzel kovászt készítek, a kétféle lisztet összekeverem majd a közepébe öntöm a kovászt az olajat sót és egy kevéske gyömbért. Jól összedolgozom a tésztát amit pihentetek egy kis ideig. Ezután kinyújtom általában kerekre szoktam nyújtani és kissé megolajozott sütőlemezre teszem amire ezután rákenem a pizzakrémet a fölvágottat ami ép van itthon zöldséget és végül a sajtot.
Előmelegített sütőben 200 fokon 15' a sütési ideje.
Előmelegített sütőben 200 fokon 15' a sütési ideje.
(Általában nem pizzakrémet használok , hanem egy általam ismert olcsóbb változatot.)
Hozzávaló:1 kicsi doboz paradicsompüré fél fej hagyma kevés olaj 1 cikk fokhagyma)
Elkészítése: A vöröshagymát kockára vágom kevés olajon kicsit megdinsztelem bele teszem a paradicsompürét a zúzott fokhagymát kicsi sót és felöntöm kevés vízzel amivel kiforralom.(elfő a leve)
Hozzávaló:1 kicsi doboz paradicsompüré fél fej hagyma kevés olaj 1 cikk fokhagyma)
Elkészítése: A vöröshagymát kockára vágom kevés olajon kicsit megdinsztelem bele teszem a paradicsompürét a zúzott fokhagymát kicsi sót és felöntöm kevés vízzel amivel kiforralom.(elfő a leve)
Jó étvágyat!
5 megjegyzés:
Nagyom imádjuk a pizzát, mindenféle feltéttel.
Én még a krumplis pogira jöttem és mire ideértem már pizza fogadott. Nagyon guszta mindkettő, és bizony most szívesen meg is kóstolnám őket.:)
Mrita: mi is szeretjük, de ritkábban készítek kettőnknek mert így sok, most is még holnap is ezt esszük reggelire.
Gizi: látod milyen gyors voltam? Gondoltam ha nem kérsz pogit,megkínállak pizzával! Köszi
Mi is imádjuk a pizzát, nagyon guszta a tied is.
Ha lehetne mindennap ezt zabálnának az enyémek, finom is !
Megjegyzés küldése