Hozzávalók: 1/2 kg csirkeszárny, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 paradicsom,1 paprika, fűszerek: őrölt bors, pirospaprika, só zsír. Kevés csípős paprika.
Elkészítése: a húst jól megtisztítom, megmosom , általában a csirkeszárnyát ketté szoktam vágni, a szárny hegyét pedig elteszem levesbe. Megpucolom a vöröshagymát kockára fölvágom, paprikát paradicsomot is megmosás után feldarabolom. Zsírt megforrósítom majd beleteszem a vöröshagymát amit megdinsztelek, ezután a paprikát paradicsomot teszem és megfűszerezem pirospaprikával, őrölt borssal sóval és kevés csípős paprikával.ekkor teszem bele a húst is. Felöntöm vízzel hogy jól ellepje lefedem és puhára főzöm a húst. A fedőt levéve még egy kicsit főzöm majd tálalható.
( Csirkehús hamar megfő elég csupán egy fél óra ) Jelen esetben nokedlit készítettem !
Jó étvágyat !
2 megjegyzés:
A húst mikor tesszük bele...? Mert az nincs ott, pedig pont ezt készítem épp... Azt hittem, csak én olvastam rosszul, de tényleg nincs ott, csak h felöntöm a húst, amit mikor rakok bele...? A paradicsom-paprika után, ugye? :)
Akárhogy is: köszi a receptet! :) (már kész, jónak tűnik kóstolásra, majd jól szétfőtt az egész, de sebaj)
Zsoozsy üdvözöllek! Bocsi valóban kifelejtettem azt a mozdulatot leírni de majd pótlom. Jól gondolod a zöldségek után csirkének elég ha 25' főzöd ! Egészségedre!
Megjegyzés küldése