2011. július 6., szerda

Csirkepörkölt /csirkeszárnyból/.

 Hozzávalók: 1/2 kg csirkeszárny, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 paradicsom,1 paprika, fűszerek: őrölt bors, pirospaprika, só zsír. Kevés csípős paprika.
Elkészítése: a húst jól megtisztítom, megmosom , általában a csirkeszárnyát ketté szoktam vágni, a szárny hegyét pedig  elteszem levesbe. Megpucolom a vöröshagymát kockára  fölvágom, paprikát paradicsomot is megmosás után feldarabolom. Zsírt  megforrósítom majd beleteszem a vöröshagymát amit megdinsztelek, ezután a paprikát paradicsomot teszem  és megfűszerezem pirospaprikával, őrölt borssal sóval és kevés csípős paprikával.ekkor teszem bele a húst is. Felöntöm vízzel hogy jól ellepje lefedem és puhára főzöm a húst.  A fedőt levéve még egy kicsit főzöm majd  tálalható.
( Csirkehús hamar megfő elég csupán egy fél óra )  Jelen esetben nokedlit készítettem  !
Jó étvágyat !                                                                       

2 megjegyzés:

Zsoozsy írta...

A húst mikor tesszük bele...? Mert az nincs ott, pedig pont ezt készítem épp... Azt hittem, csak én olvastam rosszul, de tényleg nincs ott, csak h felöntöm a húst, amit mikor rakok bele...? A paradicsom-paprika után, ugye? :)
Akárhogy is: köszi a receptet! :) (már kész, jónak tűnik kóstolásra, majd jól szétfőtt az egész, de sebaj)

Éva írta...

Zsoozsy üdvözöllek! Bocsi valóban kifelejtettem azt a mozdulatot leírni de majd pótlom. Jól gondolod a zöldségek után csirkének elég ha 25' főzöd ! Egészségedre!