2011. szeptember 2., péntek
Hortobágyi töltött burgonya
Hozzávalók és elkészítése: A szokásos módon sertéspörköltet készítünk Közben személyenként 2 db nagyobb burgonyát héjában megfőzzük, majd tisztítás után hosszában felvágjuk üregeket kaparunk ki bennük. Ezután a pörköltet a levétől lecsurgatjuk és pépesre vágjuk. A húskrémmel megtöltjük a burgonyákat. Ezt követően kivajazott tűzálló edénybe helyezzük. A pörkölt levét tejfölös habarással sűrítjük, a burgonyákat bevonjuk vele. Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Frissen vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
(30 dkg. darált húsból készítettem a pörköltet 6 db kisebb krumplit főztem meg, fél doboz tejfölt használtam el. A kivájt krumpli darabokat a tepsibe tettem szépen megsült! )
Maradék pörköltet is felhasználhatjuk hozzá!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Nagyon finomat főztél.
Nyami, ez nagyon jól néz ki:) Nagyon jó ötlet, és maradékhasznosításra is jó:)
De jó ötlet! Ezt ki fogom próbálni. S milyen étvágygerjesztően tálaltad!
Mrita: Köszi!
trollanyu: Köszi! Valóban ha marad kevés pörkölt összevagdalva fellehet használni!
Gerdi: Köszi!
De jó ötlet! Eddig a maradék pörköltből kis adag tarhonyás hús készült, azt nagyon szereti a fiam, de majd ezt is kipróbálom legközelebb! Köszi! :)
Megjegyzés küldése