Az utóbbi napokban nagyon sok blogon láttam különböző hússal és módszerrel elkészült sült húst párolt káposztával! Bevallom őszintén nagyon megkívántam és úgy gondoltam ma elkészítem ahogy én szoktam csinálni!
Hozzávalók: csirkecomb, fűszerek/ bors, pirospaprika, majoránna, petrezselyem, só, 3-4 cikk fokhagyma,/ kevés olaj,1 fej vöröshagyma, (1 fej káposzta, vöröshagyma , ecet, cukor, köménymag,só, kevés olaj)
🐓
Elkészítése: a csirkecombokat megtisztítottam, előzőleg összekevertem kevés olajban borsot, pirospaprikát, majoránnát, petrezselymet, sót és összepréselt fokhagymát, ezzel a keverékkel bekentem a csirkecombokat.Egy tepsit vékonyan bekentem olajjal erre rápakoltam az előzőleg felkarikázott vöröshagymát és erre pakoltam a csirkecombokat lefedtem fóliával és 200 fokon kb. 1/2 óráig sütöttem, majd levettem a fóliát és még 15' hagytam pirulni.Párolt káposzta elkészítése:A káposztát vékony szeletekre fölvagdaltam, kevés olajat melegítettem és beletettem az apróra vágott vöröshagymát és a káposztát. Rászórtam kevés köménymagot sót és lefedtem hogy párolódjon.Mikor már úgy éreztem hogy a káposzta kezd puhulni, cukrot és ecetet teszek még hozzá/ ízlés szerint lehet ízesíteni, ki hogy szereti cukrosabban, vagy ecetesebben?/ és lefedve hagytam még egy kicsit párolódni. Kevés krumplit is csináltam mellé !😋
Jó étvágyat!
📌
Köszönteni szeretném blogom két új követőjét Szindit és nagymamis-t ! Kívánom hogy találjátok meg a kedvetekre leginkább megfelelő receptet! A többi kedves olvasóimnak is ezt kívánom !
10 megjegyzés:
Szívesen elfogadnám ebédre :)
Na ez most jöhetne:) Istenien néz ki.
Hú, de megéheztem, az a csirkecomb nagyon csábító.
Okki, trollanyu, Kati: Köszi! Sajnos már nem tudok ajánlani nektek csak egy kis pároltkáposztát !:-)
Finom
Bianka: Igen az volt!
Néhány napig nem néztem be Hozzád, most látom, milyen finomságok készültek :)!!
Maria: köszi!
De finom!!!
Vicuska: Köszi!
Megjegyzés küldése