Hozzávalók: 1/2 kg. sertéshús/ comb,lapocka/, 1 fej vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, őrölt bors,só, zsír,
püréhez: krumpli, margarin, tej, só.
Elkészítése: A zsírt megforrósítom és a felszeletelt húst beleteszem mindkét oldalát fehéredésig sütöm , majd megborsozom ráteszem a felkarikázott vöröshagymát és a cikk fokhagymát megsózom kevés vizet teszek rá fedő alatt hagyom hogy puhuljon a hús.Szoktam egy nagyobb karika zöldpaprikát és kevés csípős paprikát is tenni a hús mellé. Mikor már kezd puhulni a hús, még teszek bele zsírt és fedőt levéve hagyom hogy lesüljön zsírjára.
Krumplit sós vízben megfőzöm leszűröm áttöröm, margarinnal és tejjel jól kikavarom. Őszibarack befőttet ettünk hozzá!
11 megjegyzés:
Nagyon fincsi lehetett:) anyukám meg nagymamám használt zsírt főzéshez én már egyáltalán nem szoktam.
Nagyon guszta, szívesen ebédeltem volna Nálad.
trollanyu: Köszi! Sülthúst nem nagyon tudom elkébzelni olajjal.Egyébként máshoz én is olajat használok, vagy fele- fele arányban!
Mrita: Köszi, mondtam már csak szóljál és terítek!
Sült hús, nyami!! Utána pedig a zsírja kenyérrel dupla nyami!! :))) Isteni! :)
Imádom a kruplipürét, ja és a barackkompótot is.
Húshoz szerencsésebb zsírt használni, úgy az igazi! Ezt a finom szeletet egyszerűsége ellenére nagyon szeretem, és pont krumplipürével :)
Tökéletes. Ennél finomabb ebéd nem is kell. :)))
Nálunk is ez volt a menü tegnap, de mi már leszoktunk a sertésről, meg az olajról. Megenném, kívánja a szemem, de a gyomromnak már nehéz lenne!
Meg akartalak lepni egy díjjal, de látom, már megkaptad!:( Nagyon helyes, gratulálok!!!:)
Fincsi
Csilla: Köszi , így ahogy mondod, kenyérrel paprika, paradicsom !
Kati: Örülök, hogy szereted Te is!
Vicuska:Köszi ! Örülök hogy Te is szereted!
Petra: Csak mindíg ilyen és ettől rosszabb ne legyen!:-) /szokták mondani/
Tiffanylda:Van úgy hogy nekem nehéz a gyomromnak olyankor koplalok egy kicsit.Pár napig vega vagyok. Köszönöm hogy gondoltál rám!
Bianka: Valóban nagyon finom volt!
Megjegyzés küldése