2012. szeptember 1., szombat

Gombapaprikás nokedlivel

Hozzávalók: 20 dkg. gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, 1-1 db paprika paradicsom,  fűszerek: őröltbors, pirospaprika, só, csípőspaprika, olaj, 1 ek liszt, 1 dl tejföl.
Elkészítése:  Megtisztítottam a gombát feldaraboltam. Felforrósítottam az olajat amibe tettem az apró kockákra felvágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát, kicsit dinszteltem majd hozzá tettem  az apróra felvágott paprikát és paradicsomot kicsit így is pároltam.  Ezután tettem bele a gombát  hozzá pirospaprikát, örőltborsot, sót és kevés csípőset nagyon kevés vizet öntöttem bele majd letakarva kicsit pároltam.  A tejfölben elkavartam az 1 ek. lisztet és ezt  tettem a gombára amivel  készrefőztem. Hozzá nokedlit készítettem a szokásos módon!                                                                              

7 megjegyzés:

Édeskonyha írta...

Jaj de szeretem! Jó hogy emlékeztettél rá, már nagyon régen volt.

Jámborné Budai Mónika írta...

Most szeretnék egy tányérkával....

Kati írta...

De jó lenne most egy kis gomba:) Fincsi lehet:)

Tiffanylda írta...

Hú, de rég főztem ilyet! Talán azért, mert ebben a nagy szárazságban semmi gomba nem akadt a birtokon!:( Nagyon guszta!!!
A kis unokád, milyen drága, ahogy segít a mamának!:)

trollanyu írta...

Isteni, az egyik kedvencem, jó sok tejföllel szeretem:)

Éva írta...

Édeskonyha: Akkor itt az ideje!
Jámborné Budai Mónika: Majd legközelebb szóljál időben!:-)
Kati: Rendben majd szóljál és küldök!:-)
Tiffanylda: Lehet hogy azért tudtam én is olyan nehezen venni? Köszi!
Köszi szeret kavargatni, különösen amikor palacsinta készül akkor sertepertél a konyhában!
trollanyu: Úgy az igazi az biztos!

Vicuska írta...

Bármennyit megbírnék enni ebből!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...