2012. október 6., szombat

Káposztás(savanyú káposztás) sztrapacska

Hozzávalók: 1/4 kg. savanyú káposzta, 3 db. krumpli, 1 db tojás, só, sz.sz. liszt , olaj.
Elkészítése:  A káposztát átmostam kicsit majd kinyomtam a levét.  2-3 ek. olajat forrósítottam  és megpirítottam   benne a káposztát. A krumplit lereszeltem tojást sót hozzátettem és annyi lisztet tettem hozzá amennyitől jó nokedlire hasonlító állagú  tésztát kaptam. Forrásban levő  enyhén sós vízbe szaggattam majd kiszedtem leöblítettem a tésztát  rátettem a káposztára és  összekavartam.                                                                          

6 megjegyzés:

Édeskonyha írta...

Szeretem nagyon a sztrapacskát, d emég sosem hallottam káposztás változatról. Finom lehet.

Böbe írta...

Biztosan nagyon finom lehet! Habár még nem ettem ilyet,de nagyon meg kóstolnám:))

Éva írta...

Édeskonyha: Ha szereted, érdemes egyszer kipróbálnod így ezzel a káposztával. Már úgy is készítettem hogy csak nokedlit csináltam a pirított hordós káposztához az is nagyon finom!
Böbe: Biztos hogy nagyon ízlene!

hankka írta...

Nálunk a gyerekek szeretik nagyon a káposztás sztrapacskát, ebből is az édes, pirított káposztával készültet! :) Szerintem a savanyú káposztás is nagyon finom, nagyon jól néz ki nálad is! :)

aranyos fodorka írta...

Kipróbálható még savanyú uborkával is. Én az u.n. "sós uborkát" szoktam eltenni, ennek igen intenzív kapros íze van - hasonlít a nyári kovászosra. Nagyon picike kockákra vágtam és káposzta helyett azt szórtam a sztrapacskára. Az se volt rossz.

Éva írta...

hankka: Abból is szoktam csinálni, de ez is nagyon finom!
aranyos fodorka: Érdemes lenne kipróbálnom, nem hangzik rosszul?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...