2013. április 18., csütörtök

Sóskamártás rántott krumplival

                                                                             
Végre itt a friss sóska, imádom  és a rántott krumplit is így együtt  nyerő párost alkotnak. Blogomban már szerepel, de leírom.
Hozzávalók: mártáshoz: sóska, pici olaj, 1 ek. liszt, tej, 1-2 ek. tejföl, cukor, kevés só. rántott krumplihoz: krumpli, só, panírhoz: liszt-tojás-prézli,  sütéshez olaj. 
🌸
Elkészítése: mártás: megtisztítottam a sóskát átmostam majd  kevés olajat melegítettem amibe tettem, lefedtem és pároltam. Mikor már teljesen pépessé vált akkor szórtam meg liszttel és felöntöttem a tejjel /aminek a mennyisége függ attól hogy mennyi sóskát csinálunk/ pici sóval és cukorral ízesítettem.krumpli: megtisztítottam a krumplit felkarikáztam  nem túl vastagra majd besóztam állni hagytam, ezután lisztbe-felvert tojásba és prézlibe forgattam majd forró olajban kisütöttem.
Jó étvágyat kívánok !

8 megjegyzés:

Timi írta...

Nagyon fincsin néz ki!!! Mi is szeretjük a sóskát, se eddig még csak mirelitből csináltam...lehet ki fogom próbálni így is! :o)

HajniZoli írta...

Mindig bajban voltam a sóskával, valahogy nem kaptam el az ízt. Megfogom próbálni így is,hátha:-) mert nagyon guszta a képen!

Tiffanylda írta...

Jó ötletet adtál a holnapi menühöz!:) Nagyon szeretem. Azt hiszem, ez elég diétás, kivéve a rántott krumplit, de főtt is megteszi, igaz?!

Éva írta...

Timi köszi! Azért érdemes frissből csinálni mert egészen más az íze!
HajniZoli próbáld ki nagyon finom.Köszi! Volt már úgy hogy megfőztem egy adaggal és délutánra elfogyott az egész mert jártam rá mindíg csak egy kanálkával ... aztán üres lett az edény.Van úgy hogy csak főtt krumplival eszem ó de finom ugy is.
Tiffanylda örülök hogy legalább tudtam adni egy tippet mai menűnek. Tudod hogy én is többször ettem sóskát csak főtt krumplival és talán úgy a legjobb.

gionetta írta...

Nagyon szeretem a sóskát. Anyósomnak van is egy kevés, de lehet én is vetek jövőre, mivel évvelő, már korán lehetne szedni. A rántott krumplit csak hallomásból ismerem, de ki kellene próbálni mert nagyon jól hangzik! :-))

Szeretnélek meghívni a 15. SAD-ra, mivel nálam kötött ki a játék. A témája: Jaj, de jó a habos sütemény!

Éva írta...

gionetta ha van lehetőséged az ültetésre akkor megérné mert már ilyenkor lehet szedni. A rántott krumpli nagyon finom főzelékhez vagy így valami mellé. Köszi a meghívást már nézegettem be hozzád de akkor még nem láttam. Nagyon jó a témája így legalább megint valami finomat ehetek!:-))

Vicuska írta...

Én tört krumplival eszem mindig és imádom a sóskamártást!!! :)

Éva írta...

Vicuska általában én is csak hasábra vágom a krumplit vízben megfőzöm és úgy eszem,imádom!