Hozzávalók: tészta:2,5 dl tej, 2,5 dkg. friss élesztő, 5 dkg. cukor, 50 dkg. liszt, 5 dkg. margarin, 1 tk. só, 2 db tojássárgája, töltelék: lekvár, darált dió, forma kenéséhez:margarin és liszt
Elkészítése: Langyos tejben elkevertem az élesztőt cukrot és 1 ek. lisztet hagytam felfutni. A többi lisztben elmorzsoltam a margarint és a többi hozzávalókkal és a megkelt élesztővel jól bedagasztottam.Letakarva langyos helyen kelesztettem. Enyhén lisztes deszkára borítva átgyúrtam majd kb. 25x30 cm. kb. 1/2 cm. magas csíkot nyújtottam és megkentem a lekvárral megszórtam a darált dióval és a hosszabbik oldalától feltekertem majd kb. 3 cm. széles darabokra vágtam. A piteformát margarinnal kikentem beliszteztem és ebbe pakoltam bele a sütemény karikákat kicsit széleit kinyitottam és 25' még kelesztettem. Előmelegítettem a sütőt és mielőtt betettem a süteményt 1 db felvert tojással lekentem 180 fokon 25' sütöttem.
Ui:Nők lapja Konyha májusi számában található ez a finomság ott a töltelék:40 dkg.magozott cseresznye, 2-3 ek. cukor ,3 ek. darált keksz, vagy zsemlemorzsa. Ha majd lesz elérhető áron cseresznye akkor megsütöm azzal is de így is nagyon finom volt.( A lekvárom annyira finom szinte darabokban van benne a gyümölcs)
5 megjegyzés:
Éva, ez megint álomszép lett!!!
Még a neve is szép:) Meg maga a süti is, imánám:)
De imádom a szedret, meg a kelt tésztákat. Gyönyörű lett:)
Érdekes neve van, jó kis kelt finomságot takar!
Dominika köszönöm!
Kati köszi!
trollanyu én is nagyon szeretem köszi!
Gerdi köszi!
Megjegyzés küldése