2013. szeptember 13., péntek

Sajttal és sajtkrémmel töltött kifli

                                                                                 
Hozzávalók: 25 dkg. leveles tészta, zöld fűszer/receptben snidling volt , én bazsalikom- petrezselyem keverékét tettem bele/,kevés só, őrölt bors, 3 ek. natúr krémsajt,  5 dkg. füstölt sajt/nekem most trappista volt itthon /, 1 ek. tejföl .
Elkészítése: A tésztát kör alakúra kinyújtottam , a zöld fűszert összevágtam apróra és a natúr sajttal , sóval és borssal összekevertem majd a tésztára rákentem. Ezután a tésztát cikkekre felszeleteltem majd a szélesebb végére reszelt sajtot szórtam és feltekertem. A tejfölt kevés vízzel elkevertem és ezzel kentem meg a tészta tetejét. Előmelegített sütőben 180 fokon  25' sütöttem.
Ui: Ezt a receptet a Nők Lapja Konyha szeptemberi számában találtam.

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

De jó, hogy megtaláltad és el is készítetted! Ide érzem az illatát és annyira gusztusos❤❤❤❤

trollanyu írta...

Ez nagyon finom lehet:) Holnapra készítek is valami hasonlót, a gyerekek nagyon szeretik a sajtkrémes péksütiket.

Kati írta...

Én is úgy szeretem a sajtos péksütiket, ilyenkor nehéz lemondani róluk:) Guszták:)

gionetta írta...

Először is gratulálok a második unokához!!! :-)) Látszik, hogy nem régen jártam erre. Ez a kifli is remek lett, igazán megkóstolnám! :-))

HajniZoli írta...

Sokféle képen tölthető a leveles tészta, ezért is szeretem. Hamar finomat varázsolhatunk:-) ez a sajtkrémes kifli is nagyszerű ötlet, eddig legtöbbször édesen készítettem.

Horváth Emerencia írta...

Nagyon finom lehet, köszönöm!

Csigabige írta...

Hmm.... ez nagyon jól néz ki, jól jönne belőle pár darab most :)

Hankka írta...

Egyszerűen elkészíthető, mégis nagyon finom sós nasi! :) Tetszik! :)

Éva írta...

Mindenkinek köszönöm és örülök hogy tetszik. Nagyon finom érdemes kipróbálni!