2013. november 26., kedd

Kolbászos gombóc "Ízőrzők" Tótkomlós

                                                                             
Hozzávalók: 2-3 db krumpli, só, liszt sz.sz., 1 fej vöröshagyma, 1 fakanál zsír, füstőlt kolbász /nekem most kb. 10 dkg. volt/
Elkészítése: Szokásos módon elkészítettem a gombóc tésztáját. A kolbászt apró darabokra vagtaltam. A kinyújtott tésztát felkockáztam és mindegyik közepébe tettem a kolbászból majd gombócokat formáltam belőle. A hagymát megpucoltam és vékony szeletekre aprítottam fel amit a zsírban megdinszteltem. Forrásban lévő enyhén sós vízben megfőztem a gombócokat  leöblítettem  és  a  dinsztelt hagymára pakoltam amivel  összeforgattam.

4 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Finom lehet ez a gombóc! Már forog is az agyam, hogy mi mindennel lehetne még tölteni:-)

Csigabige írta...

De jól néz ki! Kóstolnám!

Vicuska írta...

Nagyon kedvelem az Ízőrzők receptjeit. Ez is tetszik! :)

Éva írta...

HajniZoli nagyon finom különösen ezzel a hagymás körítéssel.
Csigabige köszi, szívesen megkínálnálak belőle!
Vicuska nagyon szeretem én is mert egyszerű és finom ízesítéssel készülnek.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...