2014. február 28., péntek

Szerb rizses gomba

                                                                              
Hozzávalók:/mennyiséget nem írok/ gomba, olaj, vöröshagyma, paradicsom, paprika, rizs, fűszerek: őrölt bors, pirospaprika, majoránna, só, 1 leveskocka.
Elkészítése: Gombát megtisztítottam és apróra daraboltam. Kevés olajon megdinszteltem az apróra fölvágott vöröshagymát majd hozzátettem a feldarabolt paprikát , paradicsomot   befűszereztem  majd  ráöntöttem a gombát kevés vizet tettem hozzá és hagytam kicsit főni.  Ezután öntöttem hozzá az előzőleg leöblített rizst és felöntöttem annyi vízzel ami jól ellepte. Amikor elkezdett főni akkor morzsoltam bele a leveskockát.  Általában azt szokták mondani hogy a leveskocka feloldódásához kell vagy 10'  ezután  lezártam a gázt  és lefedtem az edényt így puhult meg teljesen a rizs. Nagyon finom!

2 megjegyzés:

Évi - Ízek és utazások írta...

Igaz, hogy nem rég ebédeltem, de szívesen ennék ebből is. :)

Éva írta...

Évi én pedig szívesen megkínálnálak hogy érezd az ízét milyen finom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...