2014. február 2., vasárnap

Tojáskrémmel töltött buci

                                                                             
Hozzávalók: Bucihoz:0,8 dl langyos víz, 1 dkg. élesztő, 1 ek. cukor, 20 dkg. liszt, 1 mk. só, 4 dkg. margarin, 1 tojássárgája, 1/2 dl langyos tej, tetejére felvert tojás és tökmag. Töltelékhez: 3 db főtt tojás, 1 ek. liszt, 1 ek. tejföl, 1 tk. mustár, só, őrölt bors. 
🌸
Elkészítése: A langyos vízbe morzsoltam az élesztőt beletettem a cukrot kevés lisztet és hagytam felfutni . A lisztben elmorzsoltam a margarint hozzátettem a tojássárgáját, sót a felfutott élesztőt és a tejet. Jól bedagasztottam majd letakarva hagytam pihenni 50'.
 Ezalatt elkészítettem a tölteléket. A megfőzött megpucolt tojást apró kockákra fölvágtam ízesítettem a többi hozzávalóval majd jól összekevertem. A megkelt tésztát enyhén lisztes deszkán átgyúrtam majd kinyújtottam és ezt a mennyiséget most 4 felé vágtam. Közepére kanalaztam a tojáskrémből  tészta csücskét összefogva gombócokat formáltam belőle majd  úgy tettem  a tepsibe hogy az összecsípett része kerüljön lefelé. Felvert tojással megkentem  tökmagot szórtam rá  és addig még a sütőt előmelegítettem a bucik is kicsit még keltek. 180 fokos sütőben 25' sütöttem. 
Jó étvágyat kívánok !
Ui: Mivel most készítettem először fél adagból legközelebb elég lesz csak 2 db tojást tölteléknek megfőzni, mert ez soknak bizonyult! Szerintem akár más töltelékkel is kilehetne próbálni mert nagyon finom a tésztája!

8 megjegyzés:

Hankka írta...

Ötletes és nagyon finom lehet! :)

Gerdi írta...

De szép a virágos díszítéssel! Finom lehet tojásos töltelékkel, vagy csak úgy is...

Nagymamis írta...

Éva...nálad mindig tanulhatok valami újat...köszönöm.

Csigabige írta...

Fincsi lehet reggelire, tízóraira és uzsonnára is :)

Katalin írta...

Nagyon ötletes! Szép kerek bucik lettek, finom lehetett!

Éva írta...

Hankka örülök hogy tetszik!
Gerdi köszi!
Nagymamis örülök hogy így érzed!Köszi!
Csigabige de kis mohó vagy nem elég csak reggelire?:-))
Katalin köszi, nagyon finom volt!

Dominika írta...

Hű, de jó ötlet! És jól is néz ki!

Éva írta...

Dominika köszi!