2014. május 24., szombat

Epres-vaníliás-kekszes desszert sütés nélkül

                                                                              

Hozzávalók:
  • 20 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg eper
  •   8 dkg cukor
  •   1 csomag vaníliás pudingpor
  •   3 dl tej
  •   2 dkg vaj/margarin
Elkészítése:  Gőz fölött kevés olajjal a tördelt csokoládét megolvasztottam és 20 db kekszet belemártottam úgy hogy az egyik oldala legyen csak csokis. Tálcára tettem és hűtőbe pakoltam dermedni.
 Műanyag tartóedényt alufóliával kibéleltem és  20 db keksszel/5x4 db/  beraktam. Az epret megtisztítottam és szűrőedénybe téve  többször átmostam majd papírtörlőre pakoltam hogy száradjon. Ezután feldaraboltam  és a lerakott kekszre pakoltam. A pudingport a cukorral kevés tejjel jól elkevertem,   a többi tejet a margarinnal felforrósítottam majd a pudingos keverékkel besűrítettem. Még melegen az eperre öntöttem próbáltam egyenletesen rákenni. Ezután a csokis kekszeket pakoltam a pudingra  és fóliával betakartam. Néhány óra alatt megpuhulnak de ha tovább áll sem baj. Ezután a keksz darabok mellett lehet szeletelni!

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Most, hogy újra itt a meleg, jól jönnek az ilyen sütés nélküli desszertek :-)

VRJúlia írta...

Na igen- ez az, amit ki kell próbálnom:)
Nagyon mutatós, és biztosan nagyon finom is.

Csigabige írta...

Jó és gyorsan elkészíthető édesség! Tetszik! :)

Éva írta...

Katalin igen jó az ilyen tűzhely nélküli, bár most éppen kalácsra áhítozom!
VRJúlia örülök hogy tetszik és csak ajánlani tudom mert nagyon finom!
Csigabige örülök hogy tetszik, köszi!