Milyen jó ha néha nézelődni van kedvem a régi receptes feljegyzéseim között. Így találtam rá erre a receptre is még kolléganőm írásával, a csalamádé nagyon finom amikor kóstoltam akkor kértem el a receptjét. Nekem akkor a már régen meglévő
csalamádé receptem volt amit sokszor elkészítettem . Ha kertedben megteremnek ezek a zöldségek amik kellenek ehhez a recepthez akkor feltétlen próbáld ki mert nagyon finom!
|
A kép csak illusztráció |
Hozzávalók: 2 kg paprika
2 kg káposzta
2 kg uborka
1 kg hagyma
2 dl ecet/10% /
1 mk borkén
1 mk szalicil
20 dkg kristálycukor
7 dkg só
őrölt bors ízlés szerint
Elkészítése: A zöldségeket megtisztítjuk feldaraboljuk a többi hozzávalóval összekeverjük és 24 órán át állni hagyjuk. Ezután pakoljuk üvegekbe és a levét leszűrve ráöntjük.
2 megjegyzés:
Nekem is ilyen csalamádé receptem van, még Anyukámtól. Nagyon finom és egyszerű az elkészítése, csak a borként nem szeretem benne, azt ki szoktam hagyni.
Gerdi örülök hogy ismered. Szerintem sem hiányzik belőle a borként azt mondják hogy a zöldség a színét jobban tartja!
Megjegyzés küldése