2014. augusztus 27., szerda

Csalamádé /Erika receptje/

Milyen jó ha néha nézelődni van kedvem a régi receptes feljegyzéseim között.  Így találtam rá erre a receptre is még kolléganőm írásával, a csalamádé nagyon finom amikor kóstoltam akkor kértem el a receptjét. Nekem akkor a már régen meglévő    csalamádé receptem  volt amit sokszor elkészítettem . Ha kertedben megteremnek ezek a zöldségek amik kellenek ehhez a recepthez akkor feltétlen próbáld ki mert nagyon  finom!
                                                                   
A kép csak illusztráció
Hozzávalók: 2 kg paprika
                      2 kg káposzta
                      2 kg uborka
                      1 kg hagyma
                      2 dl ecet/10% /
                      1 mk borkén
                      1 mk szalicil
                      20 dkg kristálycukor
                        7 dkg só
                       őrölt bors ízlés szerint
Elkészítése:  A zöldségeket megtisztítjuk feldaraboljuk  a  többi hozzávalóval összekeverjük és 24 órán át állni hagyjuk. Ezután pakoljuk üvegekbe és a levét leszűrve ráöntjük.

2 megjegyzés:

Gerdi írta...

Nekem is ilyen csalamádé receptem van, még Anyukámtól. Nagyon finom és egyszerű az elkészítése, csak a borként nem szeretem benne, azt ki szoktam hagyni.

Éva írta...

Gerdi örülök hogy ismered. Szerintem sem hiányzik belőle a borként azt mondják hogy a zöldség a színét jobban tartja!