2015. február 14., szombat

Kókuszos-csokoládés briós

                                                                            
Hozzávalók: 20 dkg. liszt, 1/2 tasak szárított élesztő, 1/2 ek méz, 7,5 dkg. natúr joghurt, 2,5 dkg. olvasztott margarin, csipet só,  1/2-1 dl langyos víz, tojás a tészta kenéséhez, Tetejére kevés tejcsokoládé és kókuszreszelék.
🌸
Elkészítése: Liszthez öntöttem az élesztőt  majd a többi hozzávalóval együtt bedagasztottam a tésztát. Letakarva hagytam 2 órát pihenni. Ezután enyhén lisztes deszkán átgyúrtam majd 4 felé vettem  és egyenként hosszúkás rudat sodortam  amit feltekertem  csigának a tészta végét a csiga alá helyeztem. Sütőpapírral bélelt tepsire tettem ott még 20' pihentettem. Közben előmelegítettem a sütőt.  A tésztákat felvert tojással megkentem és 220 fokon 30' sütöttem. Még langyos volt a tészta mikor  tejcsokoládét gőz fölött megolvasztottam és kanállal rácsurgattam a briósra majd kókusszal szórtam meg. Nagyon finom volt!
Ui: Annyira guszta volt mikor kivettem a sütőből hogy kicsit nem figyeltem oda és a férjuram már egy darabot még melegen el is tüntetett:-)) 
Jó étvágyat kívánok !

9 megjegyzés:

Hankka írta...

Nagyon guszták, nem is csoda, hogy gyorsan fogyott! :)

Csigabige írta...

Nagyon jól néznek ki a briósaid! El is hiszem, hogy a férjed gyorsan lenyúlt egyet :)

Lívia írta...

Évikém ez nagyon jól néz ki, én is szeretném, majd ki is próbálom. Én nagyon kevés édességet szeretek, ez látszik a blogomban is. Elsősorban a kelt tésztákat lekvárral, jöhet a gyümölcsös vagy csokis, kókuszos, meg a palacsinta, pohárkrémek aztán már vége is.

teller-cake írta...

Nagyon csinosak lettek, szívesen megkóstolnék egyet. :-)

Dia írta...

Ez igazán fantasztikus recept!

Nea írta...

Erre én is nagyon el tudnék csábulni. Még szerencse, hogy csak kicsit nem figyeltél, de akkor nagyon jól sikerült.

Katalin írta...

De guszták, nem csoda, ha már melegen fogyott :-)

Okki írta...

Nagyon gusztát lettek! :)

Névtelen írta...

Tyű, de betyárul néz ki!Csodálatos és ó milyen ízletes...........Évikém, köszönöm a receptet!