2015. február 16., hétfő

Párolt vörös káposzta

Napok óta a párolt káposzta ízére gondoltam , fehér káposztából is szoktam de a vörös is igen finom!                                                                            
Hozzávalók:1 kg  vörös káposzta, kis fej vöröshagyma, kevés olaj, fűszerek: só, ecet, cukor, köménymag.
Elkészítése: Káposztát külső hibás leveleitől torzsájától megtisztítottam és vékony szálakra felvágtam. Kevés olajat melegítettem erre tettem rá a megtisztított felkockázott vöröshagymát és rá a káposztát  pici sót 1,5 ek ecetet és köménymagot szórtam rá  fedő alatt pároltam.  Óvatosan kevergettem  majd  2  evőkanál cukrot szórtam rá.  Közben lehet kóstolgatni ki hogy szereti édeskésebbnek vagy ecetesebbnek ?
-Káposzta mellé készítettem:  töltött  húsnál használt  tölteléket tepsibe sütöttem meg egybe majd szeleteltem nagyon finom volt!

1 megjegyzés:

Eri Ka írta...

Pont így készítem én is káposztát. CSak teszek még bele egy nagyobb almát, felkockázva. Ezzel együtt párolom készre.
Nagyon szeretem én is sültek mellé.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...