2015. május 24., vasárnap

Csokitorta

Június hónapban családunkban két szülinaposunk is van ! Most hétvégén  egyik vőmnek  előrehozott volt az ünneplése  neki készült ez a torta!
                                                                            
Hozzávalók
/18 cm forma/
tészta:
3 tojásos piskóta
krém:
3 evőkanál liszt
3 evőkanál kakaópor
20 dkg cukor
2 db tojás
3 dl tej
12 dkg vaj
6 dkg étcsokoládé dísznek+ eper
*
Elkészítése:Piskóta receptje itt./ A piskóta készítésénél 1 tk lisztet helyettesítettem 1 tk kakaóporral/ Krém: edénybe kanalaztam a lisztet ,  kakaóport, a  kimért  cukrot  összevegyítettem majd hozzátettem a tojást és a tejet  amivel jól összekevertem. Ezután lassú tűzön összefőztem besűrítettem állandó keverés közben majd tűzről levéve hagytam kihűlni.  A vajat kikevertem majd összekevertem a kakaós krémmel. Tortalapot kettévágtam  megkentem a krémmel majd tetejét és körben is krémmel vontam be. Hűtőbe tettem  1 órára,  majd az étcsokoládéból  zöldséghámozóval lefaragtam ezt szórtam a torta tetejére körbe.  2-3 kocka  csokoládé darabkát megolvasztottam  ebbe mártottam a megmosott  lecsepegtetett  epret és  a torta közepére tettem . A torta nagyon ízlett az ünnepeltnek és a család többi tagjának is!!
Ui: Ezt a krémet most készítettem először de szerintem ilyen kis tortához  ez a mennyiség sok! A krém nagyon finom  maradékot hűtőbe tettem  babapiskótával jó lesz poharas desszertnek!

1 megjegyzés:

Gonda Hajnalka írta...

Jaj csoki😀torta!!!! Hmmmm...hami! Guszta nagyon kedves Éva!!!