Hozzávalók:
2,5 dkg vaj
1 dl tej
2 dkg élesztő
20 dkg liszt
1 db tojás
1 tk. cukor
1 dl világos sör
szóráshoz porcukor
olaj a sütéshez
*
Elkészítése: Megolvasztottam a vajat. A tejet meglangyosítottam belemorzsoltam az élesztőt és kézi robotgép dagasztóbetétjével /amennyiben ez nincs, fakanállal keverve/összedolgoztam a liszttel. Tojássárgáját cukorral csipetnyi sóval elkevertem és a sörrel felváltva a tésztához kevertem. Végül a folyékony vajat is beledolgoztam. A tésztát letakartam és meleg helyen kb. 1 órát kelesztettem. A tojásfehérjét kemény habbá vertem és a megkelt tésztába óvatosan beleforgattam. Olajat forrósítottam és a tésztából két evőkanál segítségével , amit előzőleg olajba mártottam gombócokat szaggattam és az olajban egymás után aranybarnára sütöttem./Félidőben megforgattam/ Konyha papírtörlőre szedtem lecsepegtettem és porcukorral megszórtam.Nagyon finom ! Érdemes kipróbálni, praktikus hogy nincs szükség gyúrásra szaggatásra , csupán keverésre és kanalazgatásra !
Jó étvágyat !
3 megjegyzés:
Finom lehet, nagyon jól néz ki!
A galagonyás képeket küldöm majd holnap.
Érdekes fánkocskák, és egyszerű is elkészíteni. De azt nem tudom, hogy egy édességbe miért kell sör? Valahogy nekem a sör a sós és húsos ételekhez való. De elfogadom, hogy ez is szerethető.
Katalin finom valóban, köszi! Előre is köszönöm!
Via ezt csupán a játék kedvéért próbáltam ki, ahogy látod magában a tésztában igen kevés cukor van a tésztája megsütve nagyon jó szellős könnyű és finom. Alkoholt egyáltalán nem érezni benne, lekvárral nagyon finom volt!
Megjegyzés küldése