Hozzávalók:
tészta:
/24 cm átm. formában sütve/
/24 cm átm. formában sütve/
krém:
3 dl tej
1 cs.csokoládépuding
5 dkg étcsokoládé
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
tortabevonására:
10 dkg étcsokoládé+2 ek.olaj
meggybefőtt
meggybefőtt
*
Elkészítése: A tortalapot megsütöttem hagytam teljesen kihűlni. Elkészítettem a krémet: 3 dl tejjel elkészítettem a csokipudingot még meleg volt mikor beletördeltem a csokoládét és kevergettem még elolvadt benne. A margarint kikevertem a porcukorral és a kihűlt pudinggal összekevertem. A tortalapra kentem kevés krémet amire előzőleg rumaromába áztatott meggyet tettem / áztatás után lecsepegtettem/ , majd ismét krémet kentem akkor már kicsit vastagabban. A torta oldalát is bekentem krémmel. Szeletelt mandulaszemekkel szórtam körbe és hűtőbe tettem. Gőz fölött megolvasztottam a csokoládét és a tortát bevontam vele majd ismét hűtőbe került. Tetejét kicsit dekoráltam! /kókuszreszelék, cukorka, meggy/
Ui: Nem tudom hogy vagytok vele, de én ilyen ünnepi tortáknál a torta szeletről már fotót nem tudok készíteni:-))
Ui: Nem tudom hogy vagytok vele, de én ilyen ünnepi tortáknál a torta szeletről már fotót nem tudok készíteni:-))
4 megjegyzés:
Isten éltesse sokáig!
Évám, klassz a torta!:)
Isten éltesse az ünnepeltet!!
Nagyon szép lett!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm!
Megjegyzés küldése