2015. november 4., szerda

Tejfölös csirkeleves "Ízőrzők" Pusztavám

                                                                                 

Mint általában most is a receptben  szereplő hozzávalók mennyiségét csökkentettem, azt írom le!
Hozzávalók:
4 db csirkeszárny
1-1 db sárga és fehérrépa
zellergumó
petrezselyem zöldje
1 db vöröshagyma
1 fakanál zsír
1 dl tejföl
1 evőkanál liszt
fűszerek:só, őrölt pirospaprika
csípős paprika
4-5 szem egész bors és szegfűbors
*
Elkészítése: Szárnyakat megtisztítottam majd feldaraboltam.Zöldségeket  pucolás után felkarikáztam, hagymát apróra  feldaraboltam.Zsírt felforrósítottam és a hagymát a feldarabolt zöldségekkel megdinszteltem, pirospaprikával megszórtam  és felöntöttem vízzel amibe beletettem a feldarabolt húst  ízesítettem a sóval és a kétféle borssal. Mikor már főtt akkor szórtam bele az aprított petrezselyem zöldjét is. Mikor kezdett puhulni a hús akkor kikevertem a tejfölt a liszttel és behabartam vele a levest  és mikor ezzel is felforrt már kész is volt! Nagyon finom ! Érdekes valahogy eddig nem találkoztam olyan recepttel amiben szerepelt volna a szegfűbors és most jöttem rá hogy mennyire jó ízt ad az ételnek!
Jó étvágyat kívánok!

2 megjegyzés:

Timi írta...

Ez a leves akkor olyan, mint a Becsinált leves? Mert az is hasonlóan készül... lehet csak a neve más :o)

Katalin írta...

De jó kis őszies leves :-) Fincsi lehet!