2016. január 21., csütörtök

Egyszerű tejes kiflik

Andrea kiflijeit  készítettem el nagyon megtetszettek! A gyors próbának még egy oka volt elszámoltam  magamat a pékáruk tekintetében:-))
                                                                             

Hozzávalók:/8 db-hoz/
35 dkg  finomliszt
1 tk só
2,5 dkg élesztő
1 kk cukor
2,5 dl tej
2,5 dkg olvasztott vaj
😊
Elkészítése: Kevés langyos tejbe morzsoltam az élesztőt bele a cukrot és kevés lisztet tettem hagytam felfutni. A lisztet tálba mértem  hozzá tettem a felfutott élesztőt valamint a többi hozzávalót és összedolgoztam tésztának. Gyúródeszkára tettem ahol kétfelé vettem a tésztát és egyenként kinyújtottam  kerek formára /tányér nagyságúra/ majd négyfelé vágtam . Ezeket a cikkeket egyenként nyújtottam  ki majd a vastagabb részénél kezdve felgöngyöltem  és sütőpapírral borított tepsibe tettem úgy hogy a hajtott vége legyen alul.Nekem most úgy sikeredett  csupán csak azért hogy egy tepsibe elférjenek  ezért 3 darab tésztát szögletesre formáltam majd úgy göngyöltem fel. Mikor elkészültem az egésszel letakartam a tésztát és hagytam pihenni kb. 40' A sütőt előmelegítettem 220 fokra  az alsó részre tálba vizet tettem be. A kifliket langyos tejjel átkentem és  ment  a sütőbe ahol 220 fokon 30' sültek!😋
Jó étvágyat!

7 megjegyzés:

María írta...

Nagyon szépek lettek Éva! Én is szemeztem a recepttel, most, hogy látom Neked is ilyen jól sikerült, biztos kipróbálom!

Okki írta...

Milyen guszták lettek! Jól esne most egy ilyen kifli tízóraira. :)

Ilona írta...

Nyammmm!

Éva írta...

Maria csak azt tudom mondani hogy próbáld ki mert nagyon finom!
Okki köszi, korábban szólsz küldtem volna:-)
Ilona üdvözöllek! Egészségedre!

Papikné Veress Andrea írta...

Hű, de szépek lettek. Nagyon örülök a sikerének. Kedves egészségetekre :-)

Unknown írta...

Nagyon finom es puha kiflik lettek. Koszonom a receptet.Annyiban csinaltam maskent hogy fele teljes kiorlesu lisztet hasznaltam valamint nem volt itthon vaj ugyhogy libazsirral helyettesitettem.

Éva írta...

Andrea Foldvarszki örülök hogy ízlett váljon egészségedre! A teljes kiőrlésű liszt nekem is megfordult az eszembe csak akkor éppen nem volt itthon, a libazsír pedig jó választás!