Hozzávalók:/8 db-hoz/
35 dkg finomliszt
1 tk só
2,5 dkg élesztő
1 kk cukor
2,5 dl tej
2,5 dkg olvasztott vaj
1 tk só
2,5 dkg élesztő
1 kk cukor
2,5 dl tej
2,5 dkg olvasztott vaj
😊
Elkészítése: Kevés langyos tejbe morzsoltam az élesztőt bele a cukrot és kevés lisztet tettem hagytam felfutni. A lisztet tálba mértem hozzá tettem a felfutott élesztőt valamint a többi hozzávalót és összedolgoztam tésztának. Gyúródeszkára tettem ahol kétfelé vettem a tésztát és egyenként kinyújtottam kerek formára /tányér nagyságúra/ majd négyfelé vágtam . Ezeket a cikkeket egyenként nyújtottam ki majd a vastagabb részénél kezdve felgöngyöltem és sütőpapírral borított tepsibe tettem úgy hogy a hajtott vége legyen alul.Nekem most úgy sikeredett csupán csak azért hogy egy tepsibe elférjenek ezért 3 darab tésztát szögletesre formáltam majd úgy göngyöltem fel. Mikor elkészültem az egésszel letakartam a tésztát és hagytam pihenni kb. 40' A sütőt előmelegítettem 220 fokra az alsó részre tálba vizet tettem be. A kifliket langyos tejjel átkentem és ment a sütőbe ahol 220 fokon 30' sültek!😋
Jó étvágyat!
7 megjegyzés:
Nagyon szépek lettek Éva! Én is szemeztem a recepttel, most, hogy látom Neked is ilyen jól sikerült, biztos kipróbálom!
Milyen guszták lettek! Jól esne most egy ilyen kifli tízóraira. :)
Nyammmm!
Maria csak azt tudom mondani hogy próbáld ki mert nagyon finom!
Okki köszi, korábban szólsz küldtem volna:-)
Ilona üdvözöllek! Egészségedre!
Hű, de szépek lettek. Nagyon örülök a sikerének. Kedves egészségetekre :-)
Nagyon finom es puha kiflik lettek. Koszonom a receptet.Annyiban csinaltam maskent hogy fele teljes kiorlesu lisztet hasznaltam valamint nem volt itthon vaj ugyhogy libazsirral helyettesitettem.
Andrea Foldvarszki örülök hogy ízlett váljon egészségedre! A teljes kiőrlésű liszt nekem is megfordult az eszembe csak akkor éppen nem volt itthon, a libazsír pedig jó választás!
Megjegyzés küldése