2016. január 24., vasárnap

Rántott szelet burgonyabundában salátával

Egyszer már kipróbáltam és nagyon ízlett mindkettőnknek , most viszont mellé csak salátát ettünk!                                                                              
Hozzávalók:
2 szelet sertéshús
2 db tojás
liszt
2 db krumpli
olaj a sütéshez
*
Elkészítése: A húst besóztam és kicsit hagytam pihenni .Később  fóliát tettem rá és  kiklopfoltam  így végül  4 szelet  lett. Megpucoltam a krumplit amit nyersen lereszeltem nagy lyukú  reszelőn és  kevés sót tettem rá. A tojást felvertem lisztet tányérba tettem a krumplit kinyomtam a sóléből és szintén elrendeztem egy lapos tányéron. A hús szeletet először lisztbe majd tojásba és végül a krumpliba tettem jól belenyomogattam megfordítva másik oldalára is nyomogattam a krumpliból és forró olajba tettem  letakarva sütöttem először majd megfordítottam és fedő nélkül sütöttem készre. Papírtörlőre szedtem ki. 
A saláta pedig most kivételesen mexicói keverékből készült a babot kiszedtem belőle  így maradt répa, kukorica, borsó és paprika ezt a keveréket kicsit megfőztem fűszeres vízben leszűrtem hagytam kihűlni.  Majonézt kikevertem kevés mustárral borssal és tettem hozzá 1 kis doboz tejfölt amivel jól összekevertem . Ebbe a keverékbe öntöttem bele a kihűlt  zöldséget és még hozzá tettem 1 db almát apró kockára vágva. Nagyon finom volt!
Ui: Örülök hogy lassacskán férjuram is elfogadja azokat az ételeket is ami nem a megszokott hagyományos módon  készül :-) Pld. ez is nagyon ízlett  neki is !
Jó étvágyat kívánok!

4 megjegyzés:

Horváth Emerencia írta...

A salátát nagyon köszönöm!

Katalin írta...

Ez nagyon finom lehetett, hasonló a mátrai borzashoz. Nem is csoda, hogy a férjuradnak is ízlett :-)

aranyos fodorka írta...

Nem olvastam még ezt a krumplis panír variációt - de nem tűnik rossznak.Tán jövő vasárnap kipórbálom.

marisz57 írta...

Ez a krumplis panírozás kipróbálandó! :)