Hozzávalók:
2 szelet sertéshús
2 db tojás
liszt
2 db krumpli
olaj a sütéshez
*
Elkészítése: A húst besóztam és kicsit hagytam pihenni .Később fóliát tettem rá és kiklopfoltam így végül 4 szelet lett. Megpucoltam a krumplit amit nyersen lereszeltem nagy lyukú reszelőn és kevés sót tettem rá. A tojást felvertem lisztet tányérba tettem a krumplit kinyomtam a sóléből és szintén elrendeztem egy lapos tányéron. A hús szeletet először lisztbe majd tojásba és végül a krumpliba tettem jól belenyomogattam megfordítva másik oldalára is nyomogattam a krumpliból és forró olajba tettem letakarva sütöttem először majd megfordítottam és fedő nélkül sütöttem készre. Papírtörlőre szedtem ki.
A saláta pedig most kivételesen mexicói keverékből készült a babot kiszedtem belőle így maradt répa, kukorica, borsó és paprika ezt a keveréket kicsit megfőztem fűszeres vízben leszűrtem hagytam kihűlni. Majonézt kikevertem kevés mustárral borssal és tettem hozzá 1 kis doboz tejfölt amivel jól összekevertem . Ebbe a keverékbe öntöttem bele a kihűlt zöldséget és még hozzá tettem 1 db almát apró kockára vágva. Nagyon finom volt!
Ui: Örülök hogy lassacskán férjuram is elfogadja azokat az ételeket is ami nem a megszokott hagyományos módon készül :-) Pld. ez is nagyon ízlett neki is !
Jó étvágyat kívánok!
4 megjegyzés:
A salátát nagyon köszönöm!
Ez nagyon finom lehetett, hasonló a mátrai borzashoz. Nem is csoda, hogy a férjuradnak is ízlett :-)
Nem olvastam még ezt a krumplis panír variációt - de nem tűnik rossznak.Tán jövő vasárnap kipórbálom.
Ez a krumplis panírozás kipróbálandó! :)
Megjegyzés küldése