2016. július 11., hétfő

Őszibaracklekvár-téli napokra

A gyümölcsöt  kedvezményes áron kaptam és mivel eddig őszibarackból nem készítettem lekvárt most  ezt is kipróbáltam!
                                                                             

Hozzávalók és elkészítése: 1,5 kg őszibarack, 1 cs."Haas" 2:1 lekvárhoz, 3 evőkanál citromlé, 35 dkg cukor(vegyesen kristály és barna cukor). A gyümölcsöt alaposan megmostam  gyümölcs héját lehúztam és a magját eltávolítottam . Feldaraboltam egy fazékba tettem  amiben leturmixoltam/darálni is lehet, a befőző porral elkevertem és főztem közben kevertem kb. 5' főzés után  ráöntöttem a cukrot amivel ismét kevertem és főztem most is csupán 5' elég a forrástól számítva , majd az előkészített kimosott üvegekbe töltöttem  ezután  előbb fóliával  majd  az üvegtetővel zártam le. Hagytam az asztalon kihűlni csak ezután  címkéztem!
Zárjuk üvegbe a nyár finom  ízét!

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Zárjuk❤️
Az őszibararack lekvár nem annyira " általános", vajon miért? Biztosan isteni lehet!
Kérdésem is van: a barack amit vásároltál nagyon édes volt? Nem igényel citromot?

Katalin írta...

Én szoktam befőzni őszibaracklekvárt, főleg süteményekbe szoktam használni. Szép üvegeid lettek, finom lesz majd télen :-)

Éva írta...

Emőke valóban az őszibarack hátrányban van a sárgabarackkal szemben:-)) Talán régen több sárgabarackfát ültettek! Most javítok az arányon:-)) A barack vegyesen volt , volt ami érettebb volt de általában teszek citromlevet mert az a színén javít!
Katalin köszi!