2017. február 4., szombat

Kekszes krémes -sütés nélkül "Ízőrzők" Erzsébet

                                                                              

Hozzávalók: alaphoz: 25 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg margarin, 2 evőkanál porcukor.krémhez: 3 dl tej, 1 cs. vaníliapuding, 1 cs vaníliacukor, 2 evőkanál cukor, 5 dkg margarin, tetejére: 25 dkg háztartási keksz, 2 dl tejszín.
Elkészítése: Alaphoz a darált kekszet a margarinnal és a porcukorral összegyúrtam majd tálcára kinyújtottam. Nyújtási felületet lehet porcukrozni ha ragadna. Tálcát addig még készült a krém hűtőbe tettem. Pudingot vaníliás cukorral és a tejjel kikevertem majd összefőztem még meleg volt mikor beletettem a cukrot és a margarint. Kikevertem majd hagytam hűlni. Tejszínt felvertem kemény habnak  ebből két kanállal a kihűlt pudinghoz kevertem. Kekszes alapra halmoztam a krémet egyenletesen elsimítottam  a tetejét kiraktam az egész keksz darabokkal  amire  felvert tejszínhabot  simítottam. Kevés fahéjjal szórtam meg  és ismét hidegre tettem. Másnap szeleteltem  az egész keksz szeletek mentén , nagyon finom!
- Mikor kiraktam az egész keksz darabokkal 6x4 db-ból állt az egész így természetesen maradt ebből a kekszből! A tejszínből is maradt  ezért ha valakinek kevesebb van az is elég!
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom süti a hétvégére :-)

Éva írta...

Katalin köszi finom volt!